Isten hozott!

Szeretettel fogadunk itt, a teremtett világ mesés kapujánál. Ez a kapu szemmel ugyan nem látható, de itt van körülötted, mindenütt. Csak te vagy képes megtalálni és csak te vagy képes átlépni rajta. Mi csupán olyanok vagyunk, mit a falu útbaigazító öregjei… ha jó irányt mutatunk is, nem biztos, hogy számodra is az lesz a jó irány, hiszen mi csak azt tudjuk, mi hogyan jutnánk célba. Kérünk, fogadd ezért útmutatásainkat megértéssel és türelemmel. Akard magad megtalálni a kaput és egy új világ nyílik ki körülötted!

Irodalom

Az ősz novellái

"Nagymamám nap nap után kérlelte édesapámat, hagy maradjon még a kis puli, olyan hideg van kint... pedig nem a hideg volt ennek oka, hanem éppen az a melegség, melyet egymás iránt kezdtek érezni. "

Az ősz versei

"S akkor az öreg helyén, csak úgy, könnyedén, egy hatalmas fehér bika termett a föld színén. Benne a nap, hold, s a fény, mi a földön maradt, szarvai között csillagok cikáztak… erőtől dagadt. "

Hagyomány

Meséink világa

„Ha nem ismered a fákat, eltévedsz az erdőben, de ha nem ismered a meséket, eltévedsz az életben.”

Csillagok és imák

"Reggeli és esti szertartásaink meghatározzák az egész napunkat. "

Egészség

Természet-próba

"Ahogyan lépdeltek, próbáljátok elhagyni az épített világotokat, ne engedjétek, hogy gondolataitok otthon maradjanak, hanem mutassátok meg neki, azaz önmagatoknak a pillanatot, melyben éppen léteztek.”

Tisztálkodás kívül -belül

"Az önnevelés első állomása a belső csend megtapasztalása. Ha szellemünk elcsendesedik, testünk izmai elernyednek és lehetőségük lesz a regenerálódásra. "