Magazin

Látnivalók a környéken

Körülöttünk a világ

Egy letölthető PDF dokumentum , mely 4 autós körutat tartalmaz, saját szavainkkal kiemelve a főbb látnivalókat.

Megnyitás

We love Nógrád

Ezen a kedves ismerőseink által működtetett oldalon találtok egy remek térképet és számos hasznos bejegyzést, ami alapján megismerhetitek megyénk különleges helyeit.

Megnyitás

2023. A kapcsolódás éve

Kapcsolódj hozzánk!

„Ami kívül, az van belül… ami belül, az van kívül.”
Gyere, keressük meg és emeljük be életünkbe a természet harmóniájának titkait!

Belenézek

Olvasnivalók

Nati verseit most az Ősz és a Tavasz szobákban találjátok

Irány a Tavasz szoba!

Csupán a „véletlennek” köszönhetem, hogy rátaláltam Fagyas Natália verseire. Már első olvasásra érezhető, hogy nagyon mély és nagyon eleven forrásból merít íráskor, a teljességhez annak legérzékenyebb pontján kapcsolódik, s onnan hozza át és teremti újjá valóságát. Számomra a költészet itt kezdődik, mármint innen indul, ennyire fájón mélyről, innen jut föl rétegről-rétegre, mígnem a fénybe jut és a végtelenbe szakad. Ritka szerencse ezen a ponton rátalálni egy kivételes költőre. Remélem részei leszünk mi is Nati csodás útjának! Kértem, hogy pár sorban mutassa be művészetét. Íme:
„A mai napig tisztán emlékszem arra a pillanatra, amikor kisgyermekként rajzolás közben felfedeztem az alkotás valódi örömét. Egy új, bohém világba csöppentem, mely ugyan csak bennem létezik, de valahogyan mégis sokkal valódibb, sokkal igazabb, mint az a közeg, amely a szürke hétköznapokban körülvesz. Teljesen magába szippantott a képzőművészet, évekig öncélúan alkottam, majd miután lehetőségem nyílt saját kiállításaim során bemutatni a munkáimat, rádöbbentem, hogy valami még hiányzik az önmegvalósításomhoz. Vannak olyan érzések, amelyeket a képek egyszerűen nem képesek kifejezni, ezért írni kezdtem. A legnagyobb erő a szavakban rejlik, bárkin és bármin képesek keresztülhatolni, életeket, sorsokat változtathatnak meg egy röpke pillanat leforgása alatt… „

Az Alkotóműhelyben pedig csodás képeket láthattok tőle:

Irány az Alkotóműhely!

Gábor verseit most a Tél szobában találjátok

Irány a Tél szoba!

Molnár Gáborra először jó barátom, Fogel Frici egy videójában figyeltem fel, mikor olyan dolgokat mondott ki napjaink költészetével kapcsolatban, amihez keveseknek van bátorsága. Natival ellentétben mögötte több évtizedes út áll. Ő már a „végtelenbe szakadt” költő az én szememben. Az a nagy költő, aki túlszaladt saját korán, akit majd talán egyszer, idővel utolér az utókor és akkor hatalmas büszkeséggel emel magasba: „Íme, megtaláltam!” Én most szeretném feltárni az ő kincseit, ezért mostantól rendszeresen fogtok oldalainkon találkozni verseivel.
Egy jellemző mondat Gábortól:
„Nem kedvelem különösen a verseket, de írnom kell, mert rendületlenül hiszek Istenben!”

A videó, amire fölfigyeltem:

Érdekesség a Tél szobából:

Az élet vize?

„A víz éppúgy képes az információszállításra, mint más, kristályos szerkezetű anyagok. ”

Elolvasom
Érdekesség az Ősz szobából:

Tisztálkodás kívül -belül

„Az önnevelés első állomása a belső csend megtapasztalása. Ha szellemünk elcsendesedik, testünk izmai elernyednek és lehetőségük lesz a regenerálódásra. ”

Elolvasom
Különleges archív videók a Gazdaság oldaláról:


Play


Play


Play


Play

Previous
Next

Érdekesség az Alkotóműhelyből:

Tündérházak

A tündérvilág érzékeléséhez egészen a gyermeki énünkig érdemes visszanyúlni. Odáig, ahol még mertünk a csodákra nyitott, tiszta szívvel élni. Ha újra elérünk idáig, akkor egy új világ nyílik meg számunkra. Ezek a kis hajlékok egyszerre hívnak téged erre nyitásra és hívják a tündérvilágot, hogy apró csodáikkal gazdagítsák életed.

Megnézem!

Previous
Next

Mindez csupán kedvcsináló volt, egy kis bátorítás, hogy újra és újra felkeressétek virtuális világunkat, hiszen annyi mindent nem láttatok még!


Indulunk?