A fiatalság forrása?

Esszénus azonosulás a vízzel

„Az esszénusok (ókeresztény vallási közösség) úgy gondolták, hogy a természetben lévő víz körforgása ugyanaz, mint a vérkeringés az emberi testben. Tudták, hogy az összes élőlény és azok táplálékai nagyrészt vízből állnak, ami szintén alapvető fontosságú a Föld élete szempontjából. Meg voltak győződve arról, hogy a tökéletes élő szervezet a vér minőségétől függ, és hasonló módon a kitűnő fizikai állapot a víz kiváló minőségétől függ. Ebben az egyesülésben megvizsgálták a természetben előforduló összes vizet, a folyók, a patakok vizét, az esővizeket, a fákban és növényekben lévő nedveket (és így tovább), és ezekből egyértelműen megállapították az egységet az emberi test nedvei, és az égitestek vizei között, melyek által lehetségessé válik, hogy az áramló vér eljusson a test bármely részébe, vagy vissza tetszés szerint. Az esszénusokat ez a felismerés képessé tette arra, hogy számos más módon meggyógyítsák azt, amit különben csak orvosoltak, hosszú és fáradtságos kezelés mellett. Ez volt az egyik oka annak, hogy az esszénusoknak akkora volt az önuralmuk, és szinte hihetetlen az immunitásuk a fájdalmakkal szemben.” 

 

                                                        Edmond Bordeaux Székely: A biogenetikus élet

 

Egy egyszerű gyakorlattal magad is könnyen ráhangolódhatsz erre az életfolyamra:

 

„Helyezkedj el kényelmesen törökülésben vagy lótuszülésben. Csendesítsd el gondolataidat és pár légzés erejéig tekints a homlokod közepére. Ne a szemeddel, hanem „belső látásod révén” tedd ezt. Majd pár légzést kövess figyelemmel, milyen hideg érzetek keletkeznek  orrodban belégzéskor és milyen meleg érzetek kilégzéskor. 

Ezek után terjeszd ki gondolatban belső önvalódat a „kint” felé, és érezd magad körül a víz érzetét, a patakot, állóvizet, párát, ködöt, esőt bármit, ami a víz elemeként körülötted jelen van. Légy hálás érte, az élet megújulásának lehetőségéért. Válj képzeletben te is e megújulás részévé, válj a kinti vizekkel eggyé! Légy te magad az örök körforgás, mely önmagából indul és mindig oda tér vissza! Végezetül figyelj újra a légzésedre! Kellemes nyújtózás után sétálj az ég alatt, míg jólesik. „