Skorpió

A testből való kilépés ideje egy másik út kezdete. A lélek kiemelkedése és visszatérése az Ikrek állapotába, majd az innentől a Mérlegig terjedő időszak (azaz a mindenségtől kapott sorsunk beteljesítésének időszaka) újbóli megélése, minden megélt és elmulasztott pillanat örömeinek és fájdalmainak újraélésével. Ezt követheti csak a hazatérés.

Skorpió 

Keleten: Sárkány 

 

 

Bolygók:

Mars (otthon)

Szaturnusz (erőben)

Holdházai:

Kígyó

Szarvas

Eleme:

nyugaton: Víz

(manicheista) : Föld 

 

Felajánlás:

leborulás

 

„A Skorpió csillagképében már visszavonhatatlanul a mély, titkos és szent igazságok felé fordulunk. A Skorpió jelentős része a Tejút szakadékát őrzi. Ez a Napút és a Lelkek útja újabb metszéspontja. A környező csillagképek igen beszédesek. A déli égboltról felfelé törekvő Skorpió alatt közvetlenül két, kicsiny csillagkép látható. Az egyik a Szögmérő (Norma), a másik az Oltár (Ara).  Az előbbi a lélekfénymérő jelképe. Itt, a lenti világban a egyértelműen utal az eddig megszerzett tudás szereteterejének vizsgálatára, míg az Oltár (az áldozat bemutatásának belső helye, az a szakrális középpont, ahol létrejöhet a Teremtővel való kapcsolat) szerepe jelzi az átminősülés belső szükségességét.

A Skorpióban találjuk a világ harmadik tartóoszlopát. Ez a „vörös csillag”, vagyis az Antares. Ő a Skorpió szíve. E szívet pajzs(szigma) csillag védi. Ez az oszlop a mély, biztos szeretet jelképe.

Közvetlenül felette a Kígyótartó (Ophiunchus) található, aki a teremtő erőit gyógyításra és beavatásra használja. Felette a zuhanó hérosz, Hercules csillagai vannak. A hősök halálának ez a helye. A halál a szükségtelenné vált dolgok, eszközök elhagyása által létrejövő magasabb szintre lépő, minőségi átalakulás.

A Hercules feletti Sárkány (Draco) a Sarkcsillag őreként is nevezetessé vált. Ez az a középpont, ahonnan átlátható a Nap útja. (…) A középpont az Isten tartománya. Ehhez a birodalomhoz halandó tényleg nem érhet fel. Ehhez meg kell halni, hogy a Fényember megszülethessen, és általa hazataláljunk! ”  Paksi Zoltán: Égi utak csillagüzenetei

Értitek-e?

Hej révész, révész
Ifjú magyar révész
Vígy át a nagy hajón
Vígy át a nagy hajón

Uramról maradt
Egy láda kincsem
Azt is neked ádom
Azt is neked ádom

Hej révész, révész, révész

Uramról maradt
Egy szép fekete pej ló
Azt is neked ádom
Azt is neked ádom

Uramról maradt
Egy szép hajadon lányom
Azt is neked ádom
Azt is neked ádom

Az kell kedvemnek
Szép szerelmemnek
Öröm a szívemnek
Öröm a szívemnek

12. Skorpió

Siri Gaitri mantra

Ra Ma Da Sa Sa Sey So Hung

A Siri Gaitri Mantráról úgy tartják, hogy nagyon egyedi, és úgy ragadja magához a Kozmosz gyógyító erejét, ahogy a drágakő a Nap fényét. Akárcsak a drágakövet, sokféleképpen lehet felhasználni különböző céllal és alkalommal. Nyolc hangból áll, amelyek stimulálják a kundalíni áramlását a gerinc központi csatornájában és a csakrákban, amelyet a testnek egy új energiaszinthez igazodó anyagcsere változása kísér, valamint kiegyensúlyozza az agy öt területét a jobb és bal agyféltekében.