Mérleg

A földi közeg utolsó állomása ez, átmenet a testi, szellemi és a lelki világok között. Ez a megmérettetés ideje, az elszámolásé, ahol mindaz, amit életedben tettél és az is, amit megtehettél volna, de nem tettél meg, elbírálásra talál. Életed felében arra készültél, hogy a másik felében az életet tudd szolgálni az önfeláldozó szeretet erejével. Itt kell elszámolnod, ezt a megmérettetést senki nem kerülheti el.

 

Bárhol is jársz most az életutadon, itt és most vagy a legközelebb a feltétel nélküli szeretet keresztjéhez, az ingyenkegyelem áldásában részesülsz. Még ha valaki teljesen le is horgonyzott egy-egy öngyarapító állomáson, itt, még mindig van lehetőség a kegyelemre. Menj föl a kereszthez, ahol a Szűzanya vár téged!

Mérleg 

Keleten: Sárkány 

 

 

Bolygók:

Vénusz (otthon)

Szaturnusz (erőben)

Holdházai:

Szarvaskígyó

Giliszta

Eleme:

nyugaton: Levegő

(manicheista) : Levegő 

 

Felajánlás:

füstölő

 

„A Mérleg fölé nyúló Kígyó az Északi korona hét fényes csillagát, mint a szellem világosságát szimbólumát akarja. A megmérettetés tehát a „szeretet születésével” áll kapcsolatban, ide vezetődik vissza a lélek! A Mérleg csillagkép tulajdonképpen az egyik napkapu, amin áthaladva egy másik minőségbe érkezünk. Ez a lényegi változás az Istenek útjával (Tejút) való találkozás miatt elengedhetetlenné válik. A beavatás előtti felkészítés időszakába értünk.

Akárcsak a Kos jelénél, úgy ezen az égi szakaszon is különválik a „jó és a rossz”, azaz az alsó és a felső világ. A kereszténység mérlegelője Szent Mihály arkangyal, kezében kardot (Mars jelkép, a szemben lévő Kost idézi) és Mérleget tart, tehát rejtezve bár, de a teljesség igényét jeleníti meg. (…) Az égi mérleg természetesen itt is fontos szerephez jut. Igazságként és ítéletként működik. De soha nem az ember dönti el, hogy mi az igazság! Soha nem a halandó dolga az ítélkezés! Az egyensúlyt a látható és a láthatatlan birodalmak között kell megalkotni.

Az itt megjelenő kulcsfogalmak a szenvedés és a vele rokon hangzású szenvedély. Az út teljességéhez tartozó szenvedés a karma következménye, de előidézi a polaritás tudatosodása, a két-ségbe-esés is. A Mérlegben válik fontossá, hogy a lélek mennyit mutat meg önmagából a külvilágnak. A fény felé irányuló szenvedély (a Koronához nyújtózkodó Kígyó) emeli az élet minőségét és teszi idővel láthatóvá az igazságot is.  ”  Paksi Zoltán: Égi utak csillagüzenetei

Értitek-e? (Meghajolva énekelték mindig)
 

Krisztus ki vagy Nap és Világ,

Minket sötétségben ne hágyj,

Atyádnak fényessége vagy,

s a hit világát hirdeted.

 

Álom takarja majd szemünk,

de nálad virraszt a szívünk,

fényeddel éjjel látogass,

őrizz, vezérelj, támogass!

 

 Védelmezőnk, most légy velünk,

ne árthasson mi ellenünk,

kiket megváltál véreddel,

Úr Jézus, kérünk, ne hagyd el!

 

Kegyes légy hozzánk, jó Atya,

Atyánknak áldott Egy Fia,

a Lélekkel, ki Vigaszunk

uralkodván mindenkoron. Ámen.

Mantrája

11. Mérleg

Aadays Tisai Aadays mantra

Aadays Tisai Aadays

Aad Aneel Anaad Anaahat

Jug Jug Ayko Vays

A teljes alázat és önátadás mantrájának éneklése felemel és erőt ad. Többé nem érzi szükségesnek, hogy büszkeséggel tartsa fenn magát. A szeretet energiája fog eltartani, aminek hálás része vagy. Az „aadays” lefordítható tisztelgésnek, de egyben meghajlást is jelent. A hagyomány szerint ez a mantra megszületett, nem hajol meg az ember előtt, csak az isteni előtt.