Kos

Az energiával teli külső burok megreped, leomlanak a gátlások, a külső falak és előtör a benned rejlő erő. Kinyílsz, és csak áradsz, áradsz. Teremtő energiáid, gondolataid sugárzod szerte a világban. Amit akarsz, azt nagyon akarod, hatni, szeretni, szeretve lenni. A lélek fölfelé tör, hol jobbra- hol balra kapja a fejét, a szellemét számtalan lehetőség éri, valósággal szárnyal.

Kos

Keleten: Kutya

Bolygók:

Mars (otthon)

Nap (erőben)

Holdházai:

Kutya, Farkas, Griff

Eleme:

nyugaton: Tűz

manicheista : Tűz 

 

Felajánlás:

mécses

 

 

„A Nap éves útján a Halak jeléből érkezik a Kocs csillagképbe. A Halak minőségében összegez a lélek. Itt dől el, hogy milyen szinten folytatódik az út. A test, lélek, szellem hármasságának ismerete itt elengedhetetlen, hiszen a felső és az alsó világokat kell megkülönböztetni. (…) A Kos, mely Isten báránya, valóban a feltámadáshoz vezető utat mutatta meg.

A csillagképhez tartozó égi cikkelyt északon és délen folyók határolják. A folyók utalnak az élet folyására, mint útra, ugyanakkor jellegükből adódóan az érzelem és ösztönvilág mostani fontosságát is kiemelik. A Kos minőségében választja szét a lélek a felső (szellemi) és alsó (érzelmi) világokat. A vágy(ak) feláldozása a belső erők felemelését jelenti és nem elfojtást.

A Kos csillagképében lévő planéták, vagy tengelyek mutatják a tudatos áldozat meghozatalának sorsemelő lehetőségét. A tudatosan vállalt áldozat áldássá változik! A Nap először a Kos fején (!), majd a testén halad keresztül. A szellemi ismeret mozgatja a lelket.” Paksi Zoltán: Égi utak csillagüzenetei

Értitek-e? Részletek:
Kimentem én az erdőre az erdőre,
Ráléptem egy venyigére, venyigére.
Venyigéről, venyigéről, venyigére,
Fáj a szívem a szőkére, a szőkére!
Kimentem én a piacra, a piacra,
Ráléptem egy papírosra, papírosra.
Papírosról, papírosról papírosra,
Fáj a szívem a pirosra, a pirosra!
 
Bonchidai menyecskék,
Ugrálnak, mint a kecskék,
Szeretőjük mindig más,
Az uruk csak ráadás!
Bonchidai híd alatt,
Lányok sütik a halat,
Papírosba csavarják,
A legénynek úgy adják.

Mantrája

5. Kos

Har Har Mukanday mantra

Har Har Mukanday

Ez a mantra felszabadítja az embert azoktól a blokkoktól, amelyek korlátozzák. A kihívásokat lehetőségekké változtatja, eltávolítja a félelmet. Arra használjuk, hogy megszabadítsuk az énünket attól, ami visszatart, leküzdjük az akadályokat, és előre haladjunk az életedben a kreatív végtelenség felszabadító energiáiban.