Ikrek

Az út felénél járunk és valóban, fordulat vár Rád! Hiszen mindazt, amit eddigi életed során felhalmoztál, a szellemi és anyagi javakra épült életedet most fel kell ajánlanod a többiek javára. Nem, nem csak a szeretteid, gyermekeid, családod, hanem mindenki javára.

A keresztségben felajánlották életedet Istennek, aki megadta neked mindazt, amivel most rendelkezel. Minden a tiéd, ám nem birtokolsz semmit, nem döntesz senki sorsa felől. Bízhatsz, remélhetsz, de önmagadon kívül mást nem irányíthatsz. Eljött az ideje a Te felajánlásodnak. Érezni fogod, ha készen állsz rá.

Tudnod kell, hogy ettől a ponttól kezdve minden ember, akit eléd sodor az élet, a testvéred, aki azért jött, hogy nemesítsd és te is nemesedj ezáltal. 

Ikrek

Keleten: Patkány

Bolygók:

Merkúr (otthon)

Sárkányfej (erőben)

Vénusz (rejtett erőben)

Holdházai:

Patkány, Egér, Bagoly

Eleme:

nyugaton: Levegő

manicheista : Élőfa 

 

Felajánlás:

(fa)ölelés

 

 

„Az Ikrek csillagkép lábaival a Tejúton áll, de már a Rák felé fordul. Az Ikrek, mint égi kapu jelenik meg, melyen áthalad a Nap, és amin keresztül lejön a Tejútról a Magas Tudás. A változás minősége jelenik meg e jelben, hiszen a Lelkek útjával való kapcsolat ezt törvényszerűen előidézni. E változás mély és belső sugallata maga a megváltódás.

A Tejútról érkező bölcsesség azt mondja, hogy a halandó és halhatatlan örökre összekapcsolódott. Az Ikrek azonban a vetélkedés és a megpróbáltatás szakasza is. Ez azonban soha nem fajul ellenségeskedéssé. A folyón áthaladó testvérpár (Castor és Pollux, a görög mitológiából, Hunor-Magor a magyarból – a szerk.) szimbolikájában élhető és érthető meg, hogy a túlsó parton már egy másik minőségbe érkezünk. Ez csak akkor magasabb rendű, ha a poláris erőket egymás szolgálatába állítjuk.

A csillagkép két fő részre osztható. A Castor felőli csillagok a „halandó” dolgokat jelölik. A változás és mulandóság ismereteit élhetjük meg. Ezekben, ezek mögött fedezhetjük fel a rendező elveket. A Polluxhoz tartozó oldalon az örök igazságokra és a tartós, hosszú távú megnyilvánulásokra leszünk fogékonyak. Itt magát a rendező elvet akarjuk közvetlenül érteni, ismerni és használni.

E tudásban a megváltás örömhíre lakozik. Itt vál(hat)unk a magas energiák kapujává és innen hoz(hat)juk le a földre az ég bölcsességét. Ezen tudás birtokában valósulhat majd meg a következő jelben a szeretet hármasságának szentsége.” Paksi Zoltán: Égi utak csillagüzenetei

Értitek-e?
 
Mikor ráébred az ember, hogy nem mehet tovább úgy a dolga mint eddig:

Fordulj kedves lovam napszentület felé
Úgysem jövünk többet soha visszafelé
Messze földre megyek elbujdosom innen
Szép szülőhazámat nem látom meg többet.

Fúdd el jó szél fúdd el hosszú útnak porát
Hosszú útnak porát fakó lovam nyomát
Jó ló volt a fakó jó a viselete
Áldja meg az Isten azt ki fölnevelte.

S mikor kiüresedik, mi addig volt… és közel kerül a vég:

Idegen országban idegen emberek
Járok az utcákon senkit nem ismerek.
Szólanék hozzájuk de ők nem értenek
Ezen az én szívem de nagyon kesereg.
Na-na-na…

Idegen városban olyan beteg vagyok
Szomszédim házáig alig elámbolygok,
Szomszédim azt mondják talán meg is halok
Én is azt gondolom meg sem is maradok.
Ájna-na-na…

Mantrája

7. Ikrek

Gobinday Mukanday mantra

Gobinday, Mukanday, Udaaray, Apaaray, Hariang  Kariang, Nirnaamay, Akaamay

Ez egy olyan mantra, amely kiemeli a tudatalattit a felhalmozott szemétből azáltal, hogy összekapcsolja azt az isteni erős tulajdonságaival. Állítólag ez a mantra egyensúlyba hozhatja az agyféltekéket, türelmet és együttérzést kölcsönöz a hallgatónak. Ennek során önbizalmat és önbecsülést hoz.