Konyhánk

Previous
Next

Csupán 5 asztal, legfeljebb 15 vendég egy csöndbe zárt völgyben. Folyton változó képzeletbeli étlapunk csupán egy műsorfüzet a teremtett világ színházában. A főszereplők előbb az éppen csak megjelenő friss hajtások, rügyek, aztán az élettel együtt változik a szereposztás és megjelennek a színpompás virágszirmok, fűszeres illatú húsok, napérlelte gabonák.

Az általunk készített étkek alapját a völgy rendkívüli adottságai közt születő és kiteljesedő növények és állatok biztosítják, melyek életét a születésüktől fogva családunk gondoskodó figyelme és szeretete kíséri.  Az élet szentségét a teremtő ember felelősségével és alázatával óvjuk. Így tudnak ételeink a megszokottól egy egészen más minőségben az asztalra kerülni és a testen túl a lélek táplálékává nemesedni. 

Az asztal a falusi ember oltára, melynél nap-nap után bemutatja áldozatát Istenének. Ahol leülteti vendégét, jöjjön az bárhonnan, s legyen bárki fia, szeretettel fogadja és közös áldozásra, áldomásra hívja. Nem keresi a vándor bűnét, vágyát, akaratát, mely asztalához hozta, hiszen ő nem az esendő embert ülteti oltárához, hanem a benne lakozó Jóistent. Mit mondtak eleink a régiségben, mikor poharaikat az ég felé emelték s összeérintették? Isten – Isten! Ebben a pillanatban nem a bűneivel együtt élő emberek állnak a teremtő előtt, hanem a meztelen emberi szeretet.

Legfontosabb tudnivalók:

Étkezési lehetőséget a 2021-es szezonban csak szállóvendégeink számára tudunk biztosítani.

A reggelizőasztalunkon pékáruk, tej- és hústermékek, zöldségek, lekvárok, gabonapelyhek, kávé és tea várják vendégeinket. A reggeliknél a különféle ételintoleranciát, speciális diétaigényeket nem tudjuk kielégíteni, ebben az esetben azt egyénileg kell megoldani. 

A vacsoránál azonban lehetőség szerint ezeket is igyekszünk figyelembe venni. A vacsora minden nap “meglepetésként” kerül felszolgálásra, de a fogások számát előre egyeztetjük. 

Ezek árai:

1 fogás 2.500 Ft/fő
2 fogás 3.200 Ft/fő
3 fogás 4.000 Ft/fő
4 fogás 4.800 Ft/fő
(Gyermekeknek 14 év alatt félárú.)

Az étkezéseket elég a helyszínen eldönteni, de az érkezés napjára vonatkozóan az étkezési szándékot előre kérjük jelezni!

Szállóvendégeink számára a vacsora májusban és szeptemberben 18.00 órakor, június-július-augusztusban 19.00 órakor kerül felszolgálásra.