Napút - mantrák

A Napút 12 állomásának mantrái

„A mantra olyan, mint egy mag, amely mélyen benned van elültetve, gyökereit lenyújtja az élet forrásához, aztán még lejjebb, az egyetemes élethez. Az ágai, a lombja az égig nyúlnak, és amikor eljön az ideje, a tavasz érkeztével virágok ezrei nyílnak rajta.”          Osho 

1. Nyilas

Mul mantra

Ek Ong Kar, Sat Nam, Karta Purakh, Nirpho, Nirvair, Akal moorat,Ajoonee, Seibhung,Gur Prasad-Jap! Aad Such, Jugaad Such, Haibhee Such, Nanak Hosee Bhee Such.

A Mul Mantra-A gyökerek gyökere, az alapok alapja, minden tanítás ide vezethető vissza, minden lényegeset tartalmaz. Így méltán nevezhetjük a kundalini jóga alapmantrájának is. A tanítások a Mul Mantrát a „megvilágosodás balladájaként” is emlegetik, hiszen képes eltörölni a végzetet, megváltoztatni sorsunkat, miközben bőséget hoz. Szembesít félelmeinkkel, és feloldja azokat, miközben leföldel és egyensúlyt teremt. A Mul Mantra Guru Nanaktól ,a szikh hagyomány első gurujától származik.

2. Bak

Wahe Guru mantra

Wahe Guru

Trikutee mantra, ami azt jelenti, hogy egyensúlyba hozza a generáló, szervező és átalakító elvek energiáit. Az eksztázist a tudáson és tapasztalatokon keresztül fejezi ki. Ez az eksztázis és az isteniben való tartózkodás végtelenségének mantrája. A sötétségből a világosságba (a tudatlanságból a valódi megértésbe) jutás leírhatatlan élményét fejezi ki. Ez a lélek Végtelen tanítója. Gurmantrának is nevezik, ami „elindítja a sorsot”. 

3. Vízöntő

Sat Narayan mantra

Sat Narayan  Wahe Guru Hari Narayan Sat Nam 

A Narayan a végtelenség azon aspektusa, amely a víz elemhez kapcsolódik. Ez a mantra segít „menni az áramlással”, és elvezet a világon túlra a Végtelenség megtapasztalásához.  Minél többet tudunk ellazulni, és megengedjük magunknak, hogy az ellenállás nélküli állapotba kerüljünk, annál nagyobb belső békére lelünk. A belső béke ebből az állapotából kivetíthetjük a békét, a boldogságot és a jó szerencsét . E mantra éneklése belső békét, boldogságot és jó szerencsét ad.  Intuitív módon tisztává és tisztává tesz a tudatodban.

4. Halak

Ong Sohung mantra

Ong So Hung

Ez a mantra belső megvalósulást eredményez, hogy mindannyian az univerzum kreatív tudatosságának részei vagyunk! Az éneklése megnyitja és gyógyítja a szivet! Nagyfokú együttérzés, melegség, boldogság és szeretet érzése tapasztalható. Megszünteti az elkülönültség érzését, érezni fogod, hogy nem vagy egyedül, egység érzetet ad, így az élet átáramlik rajtad. Gyönyörű felismerés, hogy mindannyian részei vagyunk az Univerzum Teremtő Tudatának.

5. Kos

Har Har Mukanday mantra

Har Har Mukanday

Ez a mantra felszabadítja az embert azoktól a blokkoktól, amelyek korlátozzák. A kihívásokat lehetőségekké változtatja, eltávolítja a félelmet. Arra használjuk, hogy megszabadítsuk az énünket attól, ami visszatart, leküzdjük az akadályokat, és előre haladjunk az életedben a kreatív végtelenség felszabadító energiáiban.

6. Bika

Sat Nam mantra

Sat Nam

„Igazság a nevem, az igazi önvalómat élem.” Segítségével kiegyensúlyozzuk az elemeket a testben, és összekapcsolódunk a lelkünkkel. Ezen túl felismerjük és elismerjük a lényegek lényegét, az ‘Igazat’, mely nagyobb bármely emberi igazságnál, ahol nem számít jó és rossz.

7. Ikrek

Gobinday Mukanday mantra

Gobinday, Mukanday, Udaaray, Apaaray, Hariang  Kariang, Nirnaamay, Akaamay

Ez egy olyan mantra, amely kiemeli a tudatalattit a felhalmozott szemétből azáltal, hogy összekapcsolja azt az isteni erős tulajdonságaival. Állítólag ez a mantra egyensúlyba hozhatja az agyféltekéket, türelmet és együttérzést kölcsönöz a hallgatónak. Ennek során önbizalmat és önbecsülést hoz.

8. Rák

Adi Shakti mantra

Adi shakti, Adi shakti, Adi shakti, Namo namo

Sarab shakti, Sarab shakti, Sarab shakti, Namo namo

Pritham bhagvati, Pritham bhagvati, Pritham bhagvati, Namo namo

Az Adi Shakti Mantra az Isteni Anya frekvenciájára hangolja az embert, és az elsődleges védő, generáló energiára. Azt mondják, hogy a kántálás megszünteti a félelmeket és teljesíti a vágyakat. Szövegének lényege: „Meghajlok az ősi erő előtt.Meghajlok a mindent átfogó erő és energia előtt.Meghajlok a teremtés előtt. Meghajlok a Kundalini, az Istenanya kreatív ereje előtt.”

9. Oroszlán

Wahe Guru Wahe Jio mantra

Wahe Guru Wahe Jio

A Kundalini jóga azt tanítja, hogy ez a mantra felébreszti a hatodik tudatközpontot, az agyalapi mirigyet vagy a harmadik szemet. A lélek isteni tanítója. Ez a Guru mantra, amely elindítja a sorsot, és tudáson és tapasztalatokon keresztül fejezi ki az eksztázist. A Wahe Guru az isteni megtapasztalását adja, és szeretetteljes kapcsolatot kölcsönöz az istenivel. Azt mondják, hogy ez a mantra világosan érzékelteti, mit fontos megőrizni, és összekapcsolja célunk lényegét a Kozmoszban élő nagyobb elmékkel és lelkekkel.

10. Szűz

Ek Ong Kar Sat Nam Siri Wahe Guru

Ek Ong Kar Sat Nam Siri Wahe Guru

Jelentésének lényege a Teremtő és a Teremtés egysége. Ez a mi igazi identitásunk. E bölcsesség megtapasztalásának elragadtatása minden szót felülmúl, és leírhatatlan boldogságot hoz.A kundalini felébredését, a csakrák megnyitását és a boldogság megtapasztalását hozza magával. Ez a mantra elviszi tudatunkat az egyéni tudattól a csoporttudatig az egyetemes tudatig.

11. Mérleg

Aadays Tisai Aadays mantra

Aadays Tisai Aadays

Aad Aneel Anaad Anaahat

Jug Jug Ayko Vays

A teljes alázat és önátadás mantrájának éneklése felemel és erőt ad. Többé nem érzi szükségesnek, hogy büszkeséggel tartsa fenn magát. A szeretet energiája fog eltartani, aminek hálás része vagy. Az „aadays” lefordítható tisztelgésnek, de egyben meghajlást is jelent. A hagyomány szerint ez a mantra megszületett, nem hajol meg az ember előtt, csak az isteni előtt.

12. Skorpió

Siri Gaitri mantra

Ra Ma Da Sa Sa Sey So Hung

A Siri Gaitri Mantráról úgy tartják, hogy nagyon egyedi, és úgy ragadja magához a Kozmosz gyógyító erejét, ahogy a drágakő a Nap fényét. Akárcsak a drágakövet, sokféleképpen lehet felhasználni különböző céllal és alkalommal. Nyolc hangból áll, amelyek stimulálják a kundalíni áramlását a gerinc központi csatornájában és a csakrákban, amelyet a testnek egy új energiaszinthez igazodó anyagcsere változása kísér, valamint kiegyensúlyozza az agy öt területét a jobb és bal agyféltekében.