Szolgáltatásaink

Ez a rész rólad szól. Talán még magad sem tudod, mit keresel?

Pihenést?

Öt elem tere
Az épített világból való kiszakadás sokféleképpen hat az emberre. A megszokott feszültség, gyors ritmusú élet helyett, egy látszólag üres világba csöppen az érkező. Csak fokozatosan lehet eljutni odáig, hogy a teremtett világ befogadjon és lassacskán felfedje titkait. Ehhez hívjuk segítségül az öt őselemet, egy-egy különleges pihenőhelyen.


Tűz - izzasztókunyhó
Az indián kultúrákban fennmaradt kunyhó a sötét ám forró és biztonságos anyaméh megtestesítője. Ennek melegét forró kövekkel táplálják, amire gyógynövényeket morzsolnak, vizet locsolnak, valódi újjászületés érzését keltve a résztvevők számára. A program ára 4000 Ft/fő, a szertartáshoz minimum 6 fő jelentkezése szükséges.

Víz - dézsafürdő
A víz nemcsak testi-lelki tisztaságot ad, segít feloldódni a teremtett világ valóságában. A gyönyörű környezetben elhelyezett dézsafürdő minden időben páratlan élményt nyújthat a pihenni vágyóknak.

Levegő - inhaláló
A szabadtéri inhaláló egy sós vízzel működő természetes párájú közeg, ahol a kristálytiszta levegő járja át az ember tüdejét. Ellazít, tisztít és feltölt.

Föld - csendbarlang
A völgy legmélyén, a fenyves lábánál húzódó homokkőszurdok a csend, a béke szigete. A természetes falak közt kialakított pihenőfülkék páratlan szabadságot és nyugalmat biztosítanak mindenkinek.

Élőfa
Mi a valóság? Állj meg egy fa mellett, tedd rá mindkét kezed és hunyd le szemeid. Csendesülj el, ne várj semmit, ne akarj semmit, várj türelemmel, a valóság befogadásához idő kell. Észre fogod venni, hogy a fa gyökerei valós mélységbe kapaszkodnak, koronája pedig az égbe emelkedik… s te az egyetlen ember vagy, akivel megosztja létezését, aki e pillanatban a valóságot két kezében tartja.

Kalandokat?

Geocaching

A falu környékén több geoláda is felfedésre vár, egyikük a völgy mélyén található. Hosszabb és rövidebb túrákat is tehetsz, a táj szépsége garantált, a felfedezés öröme csak rád vár. Mi a geoláda és hol keresd? Itt megtudod: http://www.geocaching.hu/

Fosszíliagyűjtés

A major területén és falu több pontján találhatók kibúvásai az egykori Pannon-tenger üledékes kőzetrétegeinek. Ezek számos csiga és kagylóféle meszes vázát, annak lenyomatait tartalmazzák, de olykor a felszínre kerül egy-egy osztrigaváz és cápafog is. A völgyben gyűjthető az egykori bányai haldával felszínre került „csigakő”, mely egy rendkívül tömör meszes lemez, s mely rengeteg lenyomatot tartalmaz. A kalandra vállalkozók kapnak egy teljes gyűjtőfelszerelést, mely a pontos térképek mellett minden szükséges eszközt tartalmaz. Külön kérésre eleséget is készítünk a csomagba. A csomag ára: 1500 Ft/alkalom.

Barangolások

A település határában több jelölt túraútvonal is található, de az autóval fél órán belül elérhetők a régió legkedveltebb kirándulóhelyei. Mind a Mátra, mind az egyre népszerűbb Novohrad-Nógrád Geopark látnivalói is remek programokat tartogatnak váraikkal, kilátóikkal, látogatóközpontjaikkal. A környék látnivalóiról szóló kiadvány itt tölthető le.

Ismereteket?

Programcsomagok

A tavalyi évtől úgy is el tudtok tölteni pár napot nálunk, hogy nem hagyjátok el a major határát. Minden szobához tartozik egy-egy különleges feladatcsomag. Ezeken keresztül abból a „spirituális” kútból meríthettek, melyet hagyományaink élővize tölt meg. Igen, élő… és ez az, amit magatok is megtapasztalhattok. Nem válaszokat szeretnénk adni, hanem kinyitni előttetek azt a kaput, amelyen át a teremtett valóságba juthattok, ahol magatok találtok választ kérdéseitekre. Rajtatok áll, hogy meddig merészkedtek. Bővebben itt olvashattok a csomagokról: csomagok.

Tematikus napok

Az évkör jeles napjait megünnepeljük a majorban. Ilyenkor felelevenítjük hagyományainkat, feloldjuk azok jelentését és visszahelyezzük magunkat a teremtett világ rendjébe. Kirándulásokkal, előadásokkal, szertartásokkal készülünk. Szezonális programjaink teljes listája a „Programjaink” cím alatt olvasható.

Bányamúzeum

A völgy mellett található a mátranováki kőszénbányászatnak emléket állító kis múzeumépület és a rekonstruált bányavágat, ahol a tárgyi és szellemi örökség mellett egy valamikori bányász tanít életszeretetet és szakmai alázatot az érdeklődőknek. Szervezett látogatásaink időpontjai a Programok cím alatt találhatók.

Teremtőerődet?

Alkotókedv

Az alkotás célja nem a kész mű megszületése. Az alkotás során kilépünk világunk keretei közül és emelkedett állapotban éljük meg valóságunkat. Ezért nem a végeredmény, hanem az alkotás folyamata szabadítja fel és hozza felszínre belső világunkat. Az alkotás terápia.
Akik ezen programunkat választják, teljes felszerelést (ecsetek, festékek, vásznak, ceruzák, kréták, stb.) kapnak és biztosítjuk számukra a kreatív anyaghasználat lehetőségét. A csomag ára 1500 Ft/fő

Fotózás

Szabad? Igen, szabad. Örülünk, ha jól sikerült képek kerülnek nyilvánosságra a völgyről. Idei évtől hangsúlyt fektetünk a madármegfigyelésre, épített leshelyeket készítünk a gyurgyalagok, búbosbankák, poszátafélék fotózásához.
Emellett érdemes tudni, hogy hazánk egyik legfelkapottabb fotós területe, a Medves-fennsík csupán egy ugrásra van tőlünk, ahol idén június 3-5 között rendezik meg a nagyszabású fotós maratont.

Kapcsolatot a felsőbb világokkal?

Zarándokút

A hármaskereszt a Korona domb tetején, a feltétel nélküli szeretet korának egyik első hírhozója és forrása egyben. Immár a teljes emberiség számára sugározza programját, melyre a nyitott szívvel élő ember azonnal képes hangolódni. A magyarság egészségben való emelkedését segítendő őskép rezgése és fényalakja, a „Napút” hívószóra, gondolatra, azonnal megjelenik és kész a Szent Korona új programjának közvetítésére. Ez pedig nem más, mint a léleknek és a szellemnek szerelem által való felfényesítése és visszavezetése a teremtett világ idő- és térrendjébe, a fény útjára, a Napútra. A békét és önmagát kereső ember útja e dombon magasabb szintre emelkedik.

Szertartások

Az évkör ívén sorra nyílnak kapuk, melyeket szívünk szerint járhatunk föl, s alá. Ezeket az átjárókat ismerni kell és működtetni. A „Programok” menüpont alatt megtekinthető, hogy mikor, hol, milyen szertartásokon lehet részt venni.

Önmagadat?Láthatatlan világ

Világunk működése sokkal összetettebb annál, ahogyan azt az épített világban ismerjük és működtetjük. Ami számunkra láthatatlan, nem létezőként kezeljük, pedig nagyon is létezik, csak az érzékelés más módjait kell alkalmaznunk. A teremtett világban minden élővel kapcsolatban van az ember, és ha jól teszi dolgát, a láthatatlan világot is a teremtés teréül képes használni. Aki ehhez a kapuhoz kíván eljönni, keressen személyesen, és ha képes vagyok rá és engedélyt kapok, segíteni fogok.


Bármi is hoz el hozzánk, hazatérve másként fogsz tekinteni a világra és önmagadra is. A jelet megkaptad. Szeretettel várunk.