"Régen mi a friss szénában olyan jókat aludtunk, nem kellett nekünk ágy vagy matrac. Az asszonyok odabe' aludtak a kamrában, mi meg kinn az istállóban. A gyerekek meg a kemencesutba, meg a kemence tetején aludtak. Le se akartak jönni onnan."- mesélte még gyermekkoromban nagyapám, s ezzel egy életre szóló vágyat ébresztett bennem. Most beteljesült.

Élő hagyományainkat őrzik a formák, anyagok. Ha illendően köszöntjük a benne élő szellemiséget, az fölfedi érettünk minden titkát. Tudjátok mit jelent két lábbal a földön állni? Megállni a földön, az anyaföldön. Mezítelen lábunk alatt a sarat, a mázolt földet érezni. Kapocsnak lenni ég és föld között, közvetíteni a fent és a lent között. Ez az ember dolga. Aki képes ezt újra megérteni az „megállja a helyét” bárhol a világon.

A szobában két fekhely a szögletes kemence tetején található, ahol szalmazsák és toll derékalj várja a pihenni vágyókat. Másfél- két fekhelyként pedig a szénaágy szolgál. A kényelmes akrilkádban gyógynövényes fürdőket, aromafürdőket kínálunk. A szobához egy „száraz toalett”, úgynevezett alomszék tartozik.

A szoba ára minimum 2 éjszaka foglalása esetén 22.000 Ft/szoba/éj. Az ár tartalmazza a svédasztalos reggeliket, egyszeri domboldali piknik reggelit, üdvözlőitalokat és minden szolgáltatásunkat. Szoba foglalása